consultanta oprescu

Saturday, November 2, 2013

Consultanţa şi directiile de investitii

Criza mondială declanşată în 2008 a blocat economia şi odată cu ea şi investiţiile, mai ales cele imobiliare. Totodată, a creat un munte de bani care e din ce în ce mai greu de plasat.
Sunt consultat deseori pe teme de genul "în ce anume să investesc banii".
Câteva direcţii de investiţii sunt vizibile:
-energiile regenerabile
-agricultura
-transporturile
Inconvenientele sunt date de:
- predictibilitatea redusă a politicilor de stat în România, în domeniul energiilor regenerabile,
- concurenţa neloială a importatorilor de vegetale, politica restrictivă europeană în zootehnie şi absorbţia redusă a producţiei agricole pe piaţa internă, cauzată de veniturile mici ale populaţiei
- cvasimonopolul de stat asupra căilor de transport
Totuşi, există direcţii care trebuie luate în seamă de investitori şi pentru asta e bine să înţelegi ce urmează, cum va fi în viitor, necesităţile sociale şi interesele locale, zonale şi de ţară.
Învăţământul, cercetarea, sănătatea, timpul liber, sunt câteva domenii care oferă multe direcţii de dezvoltare. Detaliile însă nu le voi da aici.
Consultanţa în investiţii acoperă domenii largi, de la oportunităţi la amplasamente de obiective de investiţii şi de la necesităţi (sociale, economice, de capital) la crearea punctelor fierbinţi, a polilor (nodurilor) de dezvoltare.
Crearea şi promovarea unui concept de dezvoltare, sunt activităţi laborioase care necesită analize şi sinteze de documentaţii, scenarii şi proiectare, calcule de eficientizare şi rentabilizare economică.
Chiar şi soluţiile deblocării unor activităţi de investiţii, necesită timp.
Dacă v-aţi blocat investiţiile, reduceţi urgent cheltuielile la minimul necesar conservării obiectivului realizat şi apelaţi la servicii de consultanţă. Acestea vă pot oferi soluţii, chiar prin schimbarea conceptului.
Constantin Emil Oprescu

No comments:

Consultanta Oprescu

Consultanta de investitii-dezvoltare, management de investitii, proiectare, analize de proiect si studii preliminare, proiecte tehnice, cercetare aplicata, servicii de intermediere. Promotor de activitati si proiecte. Zona principala - Magurele, jud.Ilfov. Constantin Emil Oprescu - Consultant general investitii-dezvoltare.